Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:

• (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten

• Verminderen van klachten door stuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen

• Houdingcorrectie

• Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muis-, tennis- of golfarm)

• Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel

• Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten


Medical tape ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

Over Fysiotherapie Den Oldenhof

Over Fysiotherapie Den Oldenhof

Fysiotherapie den Oldenhof is een praktijk met 6 medewerkers. Het team bestaat uit 5 fysiotherapeuten en 1 voedingsdeskundige. De fysiotherapeuten hebben allemaal een specialisatie (manueel therapie, sportfysiotherapie en oedeemtherapie) en verschillende aandachtsgebieden (oa dry needling, littekentherapie, duizeligheidsklachten, Parkinson, medical- en lymfetaping, oncologie, fysiotherapie in de palliatieve zorg en fysiotherapie in de thuissituatie). Door de verschillende aandachtsgebieden en specialisaties van ons team, kunnen wij u vrijwel altijd, binnen onze praktijk, klachtgericht en persoonlijk helpen. Ook is continuering gewaarborgd tijdens vakanties.

lees verder »