Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij/zij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn/haar praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Fysiotherapie Den Oldenhof beschikt in de praktijk over een sportzaal met fitnessapparatuur. Ook samenwerken met sportverenigingen is mogelijk. Indien nodig werken wij ook in overleg met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

Medical taping wordt ook vaak gedaan als behandeling of ter ondersteuning bij sportklachten.