Sport en Bewegen

Fitness

Fitness

Vrije fitness is mogelijk. Om het overzicht en bezetting van de zaal te kunnen blijven controleren, is vrije fitness mogelijk op inschrijving en op de daarvoor gereserveerde blokken. Fitness buiten de gereserveerde blokken, is alleen mogelijk in overleg.

Fitness_boeken

In onze fitnessruimte kan zowel op conditie (cardio) als kracht getraind worden.

Onze fitnessruimte wordt niet alleen gebruikt ter ondersteuning van een behandeling, maar u bent ook welkom voor vrije fitness.

Voordat u vrij kunt gaan trainen, maken wij eerst een afspraak met u voor een intake. Tijdens deze intake maakt de fysiotherapeut, samen met u, een passend en persoonlijk programma. Dit programma sluit aan bij uw kunnen en persoonlijke doel. Deze intake duurt ongeveer een uur. 

Prijzen: 

Trainingen:                       € 60,=  per 10x (bij inschrijving via onze website, wordt automatisch bijgehouden hoe vaak u komt en de rekening verstuurd)
                     

Betaling mag contant, per PIN of op IBAN NL96RABO0137943385 tnv Fysiotherapie Den Oldenhof te Gorssel.

Koffie en thee is gratis.

Tevens zijn er kleedruimtes en douches aanwezig.
Wij verzoeken u om niet met uw ‘buitenschoenen’ de apparatuur te betreden en een handdoek mee te nemen voor tijdens het trainen.
Ook verzoeken wij u om, na gebruik, de apartuur te reiningen. Reinigingsmiddelen staan op de bar.

Openingstijden vrije fitness ziet u als u het blok 'Inschrijven Fitness' aanklikt

 

Bekijk item

Programma Diabetes Mellitus type 2

Programma Diabetes Mellitus type 2

Bewegen is belangrijk, houd uzelf gezond

Hebt u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant? Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt?

Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten en andere veel voorkomende aandoeningen.

Speciaal voor mensen met diabetes mellitus type 2 is voor  fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt uw fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl: controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, verbeterde conditie en verantwoord bewegen.

Bekijk item

Programma Oncologie

Programma Oncologie

Bewegen en kanker

Als u behandeld bent voor kanker kan het zijn dat u –ondanks dat u nu niet meer in behandeling bent- toch nog restverschijnselen aan de behandeling hebt overgehouden. U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee uw klachten, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, te verminderen, maar het tegenovergestelde is waar.

Het is juist extra belangrijk dat u blijft bewegen als u kanker hebt gehad. Als u minder beweegt treden risico’s en klachten eerder op en uw mogelijkheden nemen steeds verder af. Weet u dat slechts 30 minuten per dag bewegen al veel verschil maakt?

Speciaal voor mensen die behandeld zijn voor kanker is in verschillende fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van kanker u op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma u op?

Mensen die behandeld zijn voor kanker zijn gebaat bij het herwinnen en onderhouden van een actieve leefstijl. Positieve effecten op de kwaliteit van leven van een actieve leefstijl zijn aangetoond; het draagt bij aan de overlevingskans en het kan een aantal risicofactoren voor (het terugkeren van) kanker verminderen. Ook vermindert het het risico op andere chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Bovendien voelt u zich fitter, waardoor uw kwaliteit van leven kan verbeteren.

Bekijk item

Programma Hartaandoeningen

Programma Hartaandoeningen

 

Als u hartproblemen hebt gehad, kunt u goed bij de fysiotherapeut terecht voor revalidatie en training. Bij de afronding van uw hartrevalidatietraject hebt ook u informatie gekregen over het belang van bewegen bij uw hartaandoening.

 

Bewegen is dé manier om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Zonder beweging treden klachten juist eerder op en nemen uw mogelijkheden steeds verder af. Bewegen kan uw leven verrijken. Weet u dat slechts 30 minuten per dag bewegen al veel verschil maakt?

 

Speciaal voor mensen die in het verleden een hartinfarct hebben gehad, een bypassoperatie, dotteringreep, PCI, hartklepoperatie ondergingen of waarbij de diagnose hartfalen is gesteld én die moeite hebben hun actieve leefstijl te handhaven is voor  fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma werkt u samen met uw fysiotherapeut om gezond en verantwoord te leren bewegen.

 

Wat levert het beweegprogramma u op?
Uw kwaliteit van leven verbetert met een actievere leefstijl. U krijgt een betere conditie en leert verantwoord bewegen. U voelt zich fitter!

 


Samenwerking
De praktijk werkt samen met het Hartnet van het Deventer Ziekenhuis 

 

 

Bekijk item

Programma COPD

Programma COPD

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar!

Het is juist extra belangrijk dat u beweegt als u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als u minder beweegt, krijgt u juist eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Speciaal voor mensen met COPD is voor fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert het beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.

Bekijk item

Bikefit

Bikefit

Hoe ziet een zitting eruit?

Voor € 120,- bieden wij:

- Intakegesprek: hierbij worden doelen, fysieke mogelijkheden en beperkingen besproken.
- Lichamelijk onderzoek, zodat rekening gehouden kan worden met persoonlijke variabelen.
- Afstellen van schoenplaatjes.
- Fietspositie-analyse met behulp van video-opname en hoekmetingen.
- Afstellen van zadelstand.
- Afstellen van stuurhoogte en waar nodig advies geven over gebruik van een andere maat stuurpen.

De bikefitting wordt gedaan door Jasper.

Jasper is zelf een ervaren en actief wielrenner. Hij is al ruim 10 jaar actief als wielrenner bij de elite-zonder-contract, waarbij hij heeft mogen wedijveren met de nationale top. Hij rijdt nog regelmatig wedstrijden in binnen- en buitenland. 
Vanuit zijn hobby en interesse heeft Jasper zich verder gespecialiseerd in de wielersport. Dit heeft hij oa gedaan door de cursus “fietspositie-analyse” te volgen, waarin fysiotherapeuten worden opgeleid om bikefittings uit te voeren. 

Door de combinatie fysiotherapie/manuele therapie en het jarenlang actief wielrennen kan hij een bikefitting uitvoeren die past bij uw lichaam en doelstellingen.

Na 60 á 90 minuten ga je weg met een fiets die is afgesteld naar jouw lichaam.
Neem voor meer informatie contact op met Jasper.

Bekijk item

Programma Claudicatio

Programma Claudicatio

Oorzaak

De klachten worden veroorzaakt doordat tijdens het lopen de aanvoer van bloed naar de werkende spieren tekort schiet. Op een bepaald moment zal daardoor onvoldoende zuurstof naar de werkende spieren worden gevoerd. Het gevolg is verzuring in de spieren waardoor klachten in het been ontstaan zoals pijn, kramp, branderigheid en vermoeidheid. Deze klachten verdwijnen wanneer u even stilstaat. 

Looptraining is de meest effectieve manier om de klacht te verminderen of om erger te voorkomen. De fysiotherapeut helpt u om in beweging te blijven en zodoende de problemen in het dagelijks leven te verminderen, waardoor uw zelfstandigheid zal toenemen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat looptraining leidt tot toename van de pijnvrije en/of maximale afstand!

Met ingang van 2017 wordt looptraining vergoed uit de basisverzekering voor 37 keer, dus u heeft hiervoor geen aanvullende verzekering nodig. Dit geldt voor alle verzekeringen.

De praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet Nederland en voldoet daarmee aan de eisen van scholing en inrichting.

Bekijk item

Personal training / Krachttraining

Personal training / Krachttraining

Tijdens de intake wordt het trainingsprogramma opgesteld aan de hand van de besproken doelen. Er wordt rekening gehouden met het basisniveau van de sporter.

Kosten:

- Intakekosten bedragen € 45,-
- Krachttraining onder persoonlijke begeleiding (45 minuten)
                € 50,- per training bij individuele training
                € 35,- per persoon per training in een groep van twee personen

Voor verdere informatie kunt u ons bellen en vragen naar Jasper.

Bekijk item

Pilates

Pilates

Inschrijven voor Pilates kan via het inschrijfsysteem. Klik op de button hieronder om u in te schrijven.

 

Pilates_boeken

Een oude methode herontdekt en geperfectioneerd.

Wat is Pilates? 

Pilates is een training voor het hele lichaam; een combinatie van spierkracht, lenigheid en stabiliteit 

Perfect Pilates: Pilates grondoefeningen met als basis core stability, daarom toepasbaar bij klachten van rug, bekken en houdingsproblemen.

De PP wordt gegeven in een groep van maximaal 7 deelnemers onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Op maandag wordt de les gegeven door Annemieke en op donderdag door Jasper.

Bij aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een individuele intake bestaande uit:

  • Houding/statiek bespreken
  • Bepalen doelstelling
  • Aanleren enkele basisoefeningen

Kosten

- Lessen:    € 90,=  voor 10 lessen               
               

Tijden (+ instructeur) Pilates :

Maandag:   10.00 uur tot 12.00 uur in De Brink naast de kerk in Gorssel (Annemieke)
Donderdag: 17.00 uur tot 18.00 uur in de fitnessruimte van de praktijk (Jasper)

Deelnemen aan de lessen is mogelijk na inschrijving via onze website. Zie bovenstaande link.

Betaling mag contant, per PIN of op IBANnummer NL96RABO 0137943385 tnv Fysiotherapie Den Oldenhof te Gorssel.

In onze praktijk zijn kleedruimtes en douches aanwezig. In De Brink is geen mogelijkheid om te douchen.

Bekijk item