Bikefit

Over Fysiotherapie Den Oldenhof

Wil je met dezelfde inspanning harder fietsen? Of heb je last van fietsgerelateerde klachten zoals zitvlak, nek, knie, handen, of rug? Middels een bikefitting pas je de afstelling van de fiets zo optimaal mogelijk aan. Zodoende ga je blessures tegen en kun je makkelijker vermogen leveren, zonder daarvoor meer inspanning te moeten leveren. Kilometers maken wordt daarmee een stuk plezieriger en gemakkelijker!

Hoe ziet een zitting eruit?

Voor € 90,- bieden wij:

- Intakegesprek: hierbij worden doelen, fysieke mogelijkheden en beperkingen besproken.
- Lichamelijk onderzoek, zodat rekening gehouden kan worden met persoonlijke variabelen.
- Afstellen van schoenplaatjes.
- Fietspositie-analyse met behulp van video-opname en hoekmetingen.
- Afstellen van zadelstand.
- Afstellen van stuurhoogte en waar nodig advies geven over gebruik van een andere maat stuurpen.

De bikefitting wordt gedaan door Jasper.

Jasper is zelf een ervaren en actief wielrenner. Hij is al ruim 10 jaar actief als wielrenner bij de elite-zonder-contract, waarbij hij heeft mogen wedijveren met de nationale top. Hij rijdt nog regelmatig wedstrijden in binnen- en buitenland. 
Vanuit zijn hobby en interesse heeft Jasper zich verder gespecialiseerd in de wielersport. Dit heeft hij oa gedaan door de cursus “fietspositie-analyse” te volgen, waarin fysiotherapeuten worden opgeleid om bikefittings uit te voeren. 

Door de combinatie fysiotherapie/manuele therapie en het jarenlang actief wielrennen kan hij een bikefitting uitvoeren die past bij uw lichaam en doelstellingen.

Na 60 á 90 minuten ga je weg met een fiets die is afgesteld naar jouw lichaam.
Neem voor meer informatie contact op met Jasper.