Gewichtsbeheersing

Over Fysiotherapie Den Oldenhof

Er zijn veel mensen die een paar kilo kwijt willen of een paar kilo aan willen komen of gewoon op gewicht willen blijven. Binnen onze praktijk bestaat de mogelijkheid om aan een programma deel te nemen, waarmee u aan uw gewicht(sbeheersing) kunt werken.

 

Er zijn veel mensen die een paar kilo kwijt willen of een paar kilo aan willen komen of gewoon op gewicht willen blijven.

Binnen onze praktijk bestaat de mogelijkheid om dit doel vorm te geven.

 

Uitgangspunt is ‘normale’ voeding, dus geen shakes, eiwitpreparaten etc.

Een ander uitgangspunt is het volgen van de ‘Schijf van Vijf’, van het Voedingscentrum. Hier staat gevarieerd en bewust eten centraal.

 

De begeleiding wordt gedaan door onze voedingsdeskundige Bea Ebenau. Bij aanvang wordt gestart met een intakegesprek. Daarna volgt wekelijks een kort individueel contact.

In het begin wordt er middels vastgestelde menu’s richting gegeven aan hoeveelheid en inhoud van deze menu’s. Het uiteindelijke doel is  bewustwording van wat er bij jou persoonlijk past. Verder komt aan de orde hoe er gevarieerd en gezond gegeten kan worden met als doel om af te vallen, aan te komen of op gewicht te blijven. Tijdens de wekelijkse contacten worden de resultaten besproken en afspraken gemaakt voor de komende week.

 

Naast deze begeleiding op voedingsgebied is het van groot belang dat er voldoende wordt bewogen. Hiervoor kunnen wij een beweegprogramma in onze fitness bieden. Sommige verzekeringen vergoeden dit programma. Wij adviseren hier graag over.

 

De combinatie van voedingsaanpassingen en training heeft voor veel deelnemers positief gewerkt. Uit ervaring blijkt inmiddels dat de deelnemers zich fitter voelen en meer energie hebben.

Belangrijke voorwaarde is natuurlijk uw motivatie. Is deze aanwezig, dan ondersteunen wij met de uitvoering!